LA RUTA DELS RIURAUS MIRA TAMBÉ A EUROPA

Presentación cicluturismo en Fitur 2019
28 gener, 2019
La Ruta en CreaTurisme Comunitat Valenciana
27 setembre, 2023

El Divendres passat 21 de juny de 2019, un representant de l’Associació de la Ruta dels Riuraus va acudir a la convocatòria realitzada per Iter Vitis Espanya, sent l’única associació de la Comunitat Valenciana.

La ruta dels riuraus busca la promoció turística i cultural del paisatge de la vinya i unir sinergies a nivell estatal i europeu amb la resta d’associacions vitivinícoles.

Divendres passat 21 de juny es va iniciar la constitució de l’Associació Iter Vitis Espanya a Madrid, sent la Ruta dels Riuraus l’únic representant de la Comunitat Valenciana pel seu interés en este projecte des dels seus inicis, fa ara tres anys.

Iter Vitis, les rutes de la vinya, és un dels Itineraris Culturals Europeus, com són El Camíno de Santiago, rutes dels Víkings, Carlos V, Llegat Andalusí, etc. Estos són aprovats pel Consell d’Europa i ho formen projectes de cooperació cultural, patrimonial i turística, defenent els valors europeus com els drets humans, democràcia, i diversitat, i involucrant a uns quants països.

Iter Vitis té entre els seus objectius la promoció dels paisatges de vinya, millorar la qualitat turística, protecció del patrimoni, creació d’una agenda cultural comuna i col·laboració en programes nacionals i internacionals. Per a dur a terme els projectes que s’assignen, es comptarà amb recursos propis, finançament europeu i altres organismes internacionals.

L’associació formarà part de la Federació Iter Vitis Europa que comprén a les associacions de cada país, un total de 19. Junt amb la Ruta dels Riuraus, van assistir representants de Turisme Galícia, Condado de Huelva, i les rutes del vi de Rioja, Rueda, Cigales, Toro, Somontano, Empordà, Calatayud, Museo del vino Pagos del Rey, Vivanco Museo del vino i escuela de enoturismo de Castilla y León.

La Ruta dels Riuraus espera amb esta adhesió dos objectius: creació de sinergies amb els associats espanyols i aconseguir visibilitat a nivell nacional i internacional.

—–

X